Viktigt med förbud mot slöja, burka, niqab i förskolor och grundskolor | Sverigedemokraterna i Lidingö

Viktigt med förbud mot slöja, burka, niqab i förskolor och grundskolor

Viktigt med förbud mot slöja, burka, niqab i förskolor och grundskolor

På Lidingös förskolor och grundskolor ska råda total jämlikhet mellan könen. Ingen flicka ska tvingas avstå från att leka med en kompis oavsett kön, på grund av att föräldrarnas religion förbjuder det. Ingen flicka ska behöva avstå från gymnastik eller simundervisning med dusch innan, därför att föräldrarnas religion förbjuder det. Inget barn i grundskolan ska avstå från den obligatoriska undervisningen i religionskunskap eller sexualkunskap, för att religionen eller föräldrarnas tyckande förbjuder det.

För oss Sverigedemokrater är det ofattbart att partier som påstår att de är feminister, vill tillåta diskriminerande plagg eller diskriminerande särbehandlingar för speciellt flickor. Det måste vara en självklarhet att alla flickor får veta sitt eget värde och att de har lika stora rättigheter som pojkar och män. Detta måste implementeras i tidig ålder, annars får vi aldrig bukt med detta problem.

Att se småflickor i heltäckande burka eller niqab är fruktansvärt. Aldrig att de får känna vinden i håret eller solen smeka huden. Att aldrig få simma utan tunga kläder. Vi måste vara eniga i detta för att skydda och hjälpa småflickor som kommer till vårt land från kulturer som kräver att de täcker sig redan i tidig ålder för att inte locka till sig mäns blickar. Män som tittar med sexuella avsikter på småflickor måste ju betraktas som pedofiler och inget annat. Om män blir så frestade av att se lite hud eller ta en kvinna i hand, är det ju männen det är fel på, inte kvinnorna, så flytta på dessa män.

Iréne Borgenvik, gruppledare för Sverigedemokraterna Lidingö